„Normal People“: 9 lucruri despre cei doi protagoniști care te-ar putea interesa

3 martie 2021 de  Oana Borviz    

Probabil că ai citit deja cartea sau ai văzut filmul de pe HBO (eu abia acum l-am văzut), ceea ce înseamnă că știi povestea asta frumoasă, plină de melancolie și dorință, dintre doi tineri irlandezi.

O poveste imaginată de Sally Rooney și plasată în Irlanda anilor 2010, cu o ea (Marianne, interpretată de Daisy Edgar-Jones) și un el (Connell, jucat de Paul Mescal) descoperind frumusețea și brutalitatea primei iubiri, crescând împreună și separat, învățând să se cunoască mai bine, să-și accepte nevoile proprii și pe ale celuilalt.

Chimie, sex, vulnerabilitate, violență, anxietate, iubire pură, prietenie, clișee inversate (ea, bogată și refractară; el, sărac și popular) – toate sunt frumos așezate în povestea asta care i-a captat deopotrivă pe cititori și pe privitori. 

Pentru că mi-au plăcut foarte mult actorii din rolurile principale, am vrut să aflu mai multe despre ei pornind de la personajele pe care le interpretează în film. 

Am realizat că, pe lângă faptul că sunt enervant de tineri (el, 25; ea, 23) și de talentați, sunt cât se poate de normali:) 

1. Irlandezul Paul Mescal este la bază actor de teatru, după absolvirea The Lir Academy din Dublin acesta jucând în piese mari precum „Marele Gatsby“, „Visul unei nopți de vară“ sau „Portretul artistului la tinerețe“.

2.Când a aplicat pentru rolul lui Connell, Paul Mescal nu avea carnet de condus, așa că a trebuit să mintă că știe să conducă pentru a se potrivi profilului căutat de producători.

3.Daisy Edgar-Jones nu ar fi aplicat probabil niciodată pentru rolul lui Marianne dacă nu ar fi auzit-o pe prietena ei de apartament înregistrându-se pentru o probă. Marianne a fost, de altfel, ultimul personaj distribuit în film.

4.Mescal este un adevărat fan al romanului „Normal People“ (tradus și la noi de Mihaela Buruiană), acesta recunoscând că l-a citit în doar două zile și l-a păstrat ca punct de referință pe toată durata filmărilor.

5.Dacă v-ați întrebat cum de le-au ieșit atât de bine celor doi scenele de sex, ei bine, pe lângă chimia reală dintre Mescal și Jones, a fost și un coordonator de intimitate pe nume Ita O’Brien, care a avut rolul de a intensifica realismul actului sexual (a avut un cuvânt de spus și la filmele „The Great“, „Sex Education“, „Gangs of London“ și „I May Destroy You“).

6.Mescal și India Mullen, care joacă rolul lui Peggy în film, sunt colegi de cameră într-un apartament pe care-l împart la Londra.

7.Ca și Connell, Paul Mescal a crescut în Maynooth, unde a făcut parte din echipa de fotbal galez, înainte de a merge la studii în Dublin.

8.Printre următoarele filme în care va putea fi văzută Daisy Edgar-Jones (a mai apărut până acum în serii tv de genul „Silent Witness“) se află și lungmetrajul adaptat după mult apreciata carte a Deliei Owens, „Acolo unde cântă racii“.

9.Mescal își va face debutul în lungmetraj cu un rol în „The Lost Daughter“, regizat de actrița Maggie Gyllenhaal după romanul cu același nume al Elenei Ferrante.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.
Lasă un răspuns