Septembrie – Studii comportamentale. Biografii. Povești de dragoste

2 septembrie 2020 de  Oana Borviz    

O carte despre asemănările uluitoare dintre oameni și animale. O poveste de iubire mistuitoare dintre inventatorul Alfred Nobel și Sofie Hess. Autobiografia lui Elton John. Un volum interesant despre eco, bio și organic. Un roman original marca Karl Ove Knausgard.

Humanitas

Mama. Ultima îmbrățișare. Ce ne spun emoțiile animalelor despre noi înșine

de Frans de Waal

Yuval Noah Harari, istoricul israelian care a scris ”Sapiens Scurtă istorie a omenirii”, descrie această carte drept ”captivantă și generoasă, plină de compasiune și de revelații despre viaţa animalelor, dar şi despre viaţa oamenilor”. Pornind de la studiul comportamentului animal, Frans de Waal sudează aici povești emoționante din care înțelegem că oamenii nu sunt singura specie capabilă de iubire și ură, teamă și vinovăție, rușine și empatie.

Humanitas Fiction

Doamna Nobel

de Lisa Strømm

Iată că după bestsellerul Fata cu fragi, despre povestea de dragoste ce a inspirat Strigătul lui Edvard Munch, Lisa Strømm revine cu o nouă poveste impresionantă, iubirea dintre Alfred Nobel și Sofie Hess. Bazat pe corespondența celor doi, scriitoarea dă viață unei iubiri de-o viață conturând în același timp personalitatea chimistului și inventatorului suedez.

Publica

Eu: Elton John

de Elton John

Publicată înițial în 2019 și apărută acum și în română, autobiografia lui Elton John este povestea dulce-amăruie a starului muzicii pop, începând cu copilăria nefericită, primul concert în America care a vrăjit pur și simplu publicul, dependența de droguri, dezamăgirile, drumul spre echilibrul emoțional.

Baroque Books & Arts

Eco, bio și organic

de Alexander von Schönburg

În această carte, jurnalistul și scriitorul Alexander von Schönburg (fiul contesei Beatrix Széchenyi de Sárvár-Felsovidék şi al contelui Joachim von Schönburg-Glauchau) dezbate un subiect care zăpăcește și acum mințile oamenilor insistând pe rolul pe care îl are fiecare din noi în menținerea unei lumi bune și sănătoase.

Litera

Orice lucru își are vremea lui

de Karl Ove Knausgard

Pornind de la texte biblice și apocrife, legende și tradiții, Knausgard construiește un roman original despre oameni și îngeri și întâlnirile cruciale dintre aceștia.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns