Scos din tipar (aprilie 2021, săptămâna 2): Ficțiune. Știință. Sport

19 aprilie 2021 de  Oana Borviz    

M-am oprit, de data aceasta, la un roman psihologic cu miez tare interesant, o carte inspirată de un fapt real ce-și desfășoară acțiunea în minunatul sud al Italiei, un roman despre granița fragilă dintre libertatea absolută și haosul total din Rusia anilor 1990, un volum despre adâncurile Pământului și o carte despre sport. Diferite ca gen și tematică, aceste titluri ar putea fi niște companioni minunați pentru lunile de primăvară. Spor la ales!:)

Editura Nemira

Misterul ulmului

de Tana French

„Un nou roman extraordinar!“, cum îl numește Stephen King, „Misterul ulmului“ a fost declarat bestseller de mai multe publicații în 2018 (The New York Times, Vulture, The Boston Globe, Slate etc). Roman psihologic nuanțat, cartea este despre un băiat care, după ce găsește ceva uluitor în trunchiul unui copac, ajunge să-ți vadă trecutul dintr-o cu totul altă perspectivă.

Editura Humanitas

Călătorie spre centrul Pământului. Extraordinara expediție de explorare științifică în adâncurile lumii noastre

de David Whitehouse

Dacă îți plac cărțile de știință, acest volum al astrofizicianului britanic David Whitehouse va fi o experiență nemaipomenită, în care vei afla mai multe despre Planeta albastră, despre istoria și adâncurile sale. Vei găsi aici și informații despre descoperiri recente cu privire la nucleul intern al Pământului.

Editura Humanitas Fiction

Cei mai frumoși ani din viața lui Anton

de Norris von Schirach

Cu ajutorul unui tânăr de 32 de ani, pe care-l plimbă prin cercurile elitei moscovite, prin anturajul unor oligarhi și chiar prin Siberia, Norris von Schirach descrie teribilii ani 1990 din Rusia, când granița dintre «libertatea absolută» și «haosul total» a fost mai fragilă ca niciodată. Cartea este valabilă cu precomandă începând cu 23 aprilie.

Editura Litera

Blestemul familiei Palmisano

de Rafel Nadal

Pornind de la un fapt real descoperit chiar de el, scriitorul Rafel Nadal a imaginat povestea a trei decenii de viață în Puglia, regiune din sudul Italiei cu peisaje pitorești, cu tradiții și credințe uimitoare. Pe fundalul fascismului şi al celor două războaie mondiale, se țese povestea unui loc, a unei iubiri și a unui blestem.

Editura Pilot Books

Stretching pentru orice vârstă

de Jessica Matthews

Acum, cu toată perioada asta incertă în care nici la sală nu mai poți ajunge ca pe vremuri, fiecare își caută alternative cât mai simple și mai accesibile de a face sport. Asta propune și cartea de față, care încurajează practicarea stretching-ului la orice vârstă și care oferă tot felul de tehnici și exerciții de flexibilitate, de îmbunătățire a mobilității și de reducere a durerilor articulare.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.Lasă un răspuns