Noutăți septembrie – Cărți ilustrate. Opinii. Romane realiste

16 septembrie 2020 de  Oana Borviz    

Dan Brown ne propune o carte muzicală pentru copii. Malala Yousafzai ni se dezvăluie dintr-o minunată carte ilustrată. Matt Haig ne provoacă la o plimbare printr-o bibliotecă bizară. Jonah Berger ne spune cât de simplu poți ajunge să faci o schimbare.

Humanitas Fiction

Băieții de la Nickel

de Colson Whitehead

Pornind de la un fapt real, cel al descoperirii, în 2014, a unui cimitir secret în care erau îngropați copiii negri uciși într-o școală de corecție din Florida, Whitehead a construit un roman tulburător despre segregație rasială, abuzuri și persecuții suferite de populația afro-americană din statele americane.

Rao

Simfonia sălbatică

de Dan Brown

Americanul Dan Brown - autorul unor thrillere devenite bestseller-uri precum „Codul lui Da Vinci“, „Conspirația“ sau „Simbolul pierdut“ - a scris și o carte pentru copii ce poate fi parcursă de cititori de toate vârstele, fie citind-o în varianta clasică, fie ascultând compoziții muzicale corespunzătoare fiecărei pagini grație unei aplicații interactive pe mobil ce folosește realitatea augmentată.

Publica

Catalizatorul. Cum poți schimba opiniile oricui

de Jonah Berger

Pornind de la premisa că procedăm greșit presându-i pe alții să-și schimbe opiniile, Jonah Berger îți vorbește aici, prin exemple științifice și sfaturi practice, despre cât de simplu este să faci o schimbare.

Univers

Nemurirea

de Stephen Cave

Stephen Cave scrie aici despre unul dintre cele mai străvechi visuri omenești: nemurirea. O face într-un mod original provocându-ne imaginația prin întrebări de genul: cât de mult ar putea trăi cineva cu o sănătate perfectă sau ce ar fi dacă ar învia toți cei care au murit?

Polirom

Malala Yousafzai

de Lisa Williamson și Mike Smith

Cu acest volum frumos ilustrat de Mike Smith, o veți cunoaște mai bine pe Malala Yousafzai, tânăra activistă pakistaneză care, după ce a fost împușcată în cap de talibani la vârsta de 15 ani, a continuat să militeze pentru dreptul la educație ał tuturor fetelor din lume. Malala este și cea mai tânără persoană care a primit vreodată Premiul Nobel pentru Pace.

Nemira

Biblioteca de la miezul nopții

de Matt Haig

În cel mai nou roman al lui, Matt Haig - britanicul care a scris „Gânduri de pe o planetă nervoasă“ și „Cum să oprești timpul“ - ne provoacă să căutăm, într-o bibliotecă de la marginea universului, răspunsuri la întrebarea ce ar fi fost dacă….?

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.Lasă un răspuns