Noutăți septembrie – Cărți biografice. Volume de poezie. Jurnale

22 septembrie 2020 de  Oana Borviz    

Mircea Cărtărescu a lansat, după 30 de ani de la ultima sa carte de poezie, cel de-al optulea volum de versuri. Maja Lunde, autoarea besteseller-ului ”Istoria albinelor”, are un nou roman. Slavenka Drakulić spune povestea relației dintre Dora Maar și Picasso. Bina Venkataraman (fost consilier în administrația Obama) identifică marile schimbări pe care le putem face pentru ca noi și generațiile următoare să fim mai bine.

Humanitas

Nu striga niciodată ajutor

de Mircea Cărtărescu

Scris după 30 de ani de la ultima carte de poezie, „Nu striga niciodată ajutor” (al optulea volum de versuri al lui Cărtărescu) este o colecție de 100 de poeme scurte a căror temă comună este singurătatea.

Humanitas Fiction

Istoria apelor

de Maja Lunde

Hipnotic, emoționant, inspirator - așa descrie editura cel de-al doilea roman al scriitoarei norvegiene Maja Lunde, autoarea bestseller-ului internațional ”Istoria albinelor”. Ca și primul roman, ”Istoria apelor” spune povești tulburătoare în care au roluri principale omul și natura.

Pandora M

Jurnalul unui librar

de Shaun Bythell

Cartea este un jurnal amuzant și serios totodată, pe care însuși autorul - proprietarul celui mai mare magazin de cărți vechi din Scoția - l-a ținut timp de un an din dorința de a nu rata nimic din comportamentul clienților.

Pandora M

Dora și Minotaurul. Viața mea cu Picasso

de Slavenka Drakulić

Bazată pe un jurnal scris în croată de fotografa suprarealistă Dora Maar, cartea descrie viața Dorei alături de Picasso, artist genial și personalitate dominantă de care Dora s-a și despărțit în cele din urmă.

Polirom

Maria Stuart

de Stefan Zweig

„Povestea are intensitatea emoţională a unei crime pasionale; e construită iscusit pînă ajunge la un punct culminant al violenţei şi dezastrului, apoi alunecă la fel de subtil spre un final tragic”, scrie The New York Times
despre cartea lui Stefan Zweig, care reconstituie viața tumultoasă a Mariei Stuard, suverană a Scoției și regină a Angliei într-o epocă a războaielor religioase şi a intrigilor.

Curtea Veche

Telescopul optimistului. Fii prevăzător într-o lume necugetată

de Bina Venkataraman

Fost consilier în administrația Obama pe probleme privind schimbarea climatică și director de politici globale la MIT, Bina Venkataraman identifică în această carte marile schimbări pe care le putem face pentru noi înșine dar și pentru generațiile viitoare.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns