Noutăți octombrie 2020 (Săptămâna 4) – Roman istoric. Fantezie atemporală. Cooking

26 octombrie 2020 de  Oana Borviz    

Radu Paraschivescu face, în cea mai nouă carte a lui, o frescă socială interesantă pornind de la credulitatea unora și de la nevoia altora de a discerne cu ajutorul informațiilor corecte. Jamie Oliver scoate din sertar noi rețete delicioase cu legume. Împăratul roman Claudius ni se arată, cu toată personalitatea lui ciudată, într-un roman istoric nemaipomenit. Mark Haddon și Michelle Hodkin au zămislit noi povești în care realitatea și utopia se contopesc în niște puzzle-uri de toată frumusețea.

Pandora M

Marsuinul

de Mark Haddon

După „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții“ (romanul din 2003 recompensat cu 17 premii literare), britanicul Mark Haddon a publicat mai multe cărți, printre care și acest roman „de o ferocitate luminoasă, inocentă“, cum îl numește The New Yorker, ce te poartă prin contemporaneitate și lumea antică, prin realism și fantezie.

Pandora M

Eu, Claudius, Împărat

de Robert Graves

„Una dintre marile cărți ale vremurilor noastre", cum o descrie The New York Times, „Eu, Claudius, Împărat" este un roman istoric scris în 1934 de Robert Graves (unul dintre cei mai mari oameni de litere britanici ai secolului trecut) sub forma unei autobiografii a împăratului roman Claudius. Tradus acum și la noi, volumul spune povestea acestui bărbat infirm, bâlbâit, care a supraviețuit intrigilor și otrăvirilor pentru a deveni împărat.

Trei

Noah Shaw. Devenirea

de Michelle Hodkin

Americanca Michelle Hodkin duce mai departe povestea Marei din „Mara Dyer. Inceputul" (despre o tânără care revine la viață după un accident), imaginând evenimente tot mai stranii în care sunt implicați un adolescent îndrăgostit, Purtători și tot felul de prieteni.

Humanitas

Vitrina cu șarlatani

de Radu Paraschivescu

O carte absolut necesară despre naivitate și puterea informației, despre adevăr și scorneală, despre cum cred unii tot ce li se spune și despre cum profită alții de credulitatea lor. „Vitrina cu şarlatani“ este o trecere în revistă a multor aberații din realitatea actuală și totodată o încurajare la informara din surse credibile.

Publica

The Power of WOW. Cum să-ți electrizezi munca și viața punând serviciile pe primul loc

de Angajații Zappos, cu ajutorul lui Mark Dagostino și Tony Hsieh

Continuarea cărții „Cum să livrezi fericire“, de Tony Hsieh (CEO Zappos.com), „The Power of WOW“ adună povești de viață și de afaceri ale angajaților Zappos (companie de servicii pentru clienți) pentru a arăta că afacerile, comunitatea și viața pot lua o turnură atât de frumoasă dacă ești empatic și uman la locul de muncă.

Curtea Veche

VEG: Preparate ușoare & delicioase pentru toți

de Jamie Oliver

Fanii lui Jamie Oliver vor avea parte de o nouă carte cu rețete delicioase și, mai ales, sănătoase, ușor de făcut și ieftine, în care vedetele principale sunt legumele. Până pe 30 octombrie, cartea este disponibilă pentru precomandă.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.Lasă un răspuns