Noutăți noiembrie 2020 (Săptămâna 3) – Autobiografie. Roman. Cărți pentru copii. Eseuri

20 noiembrie 2020 de  Oana Borviz    

O nouă carte de Ludmila Ulițkaia ne prezintă povestea extraordinară a unui medic. Carmen Tiderle a scos o carte multimedia super amuzantă. Autobiografia lui Carlos Santana ne dezvăluie un artist surprinzător. Upgrade Academy vine cu o propunere nemaipomenită pentru toți acei copii care vor să studieze în străinătate. Teodor Baconschi a adunat eseurile sale din ultimii ani într-un nou volum. Litera propune un atlas cu monumente ale căror povești sunt spuse de personaje care mai de care mai interesante.

Humanitas Fiction

Cazul doctorului Kukoțki

de Ludmila Ulițkaia

„«Cazul doctorului Kukoțki» este saga unei generații și o explorare îndrăzneață a memoriei, medicinei, eticii, misticismului și iubirii“, așa descrie Foreword Reviews această carte, în care Ludmila Ulițkaia imaginează povestea unui doctor cu un dar special, acela de vedea cauza precisă a oricărei boli.

Humanitas Junior

Fabrica de lipici

de Carmen Tiderle

Cea mai nouă colecție de versuri pentru copii semnată de Carmen Tiderle, „Fabrica de lipici“ este o carte multimedia pe care o poți citi, asculta și viziona. Este plină de întrebări și răspunsuri interesante, de versuri super amuzante și de ilustrații haioase semnate de Vali Petridean (cel care i-a ilustrat toate cărțile de pânăa cum: „În orașul Bucurville“, „Pe dos. Poezii cu prostii pentru copii“, „Marele acoperiș“, „Cine a pus piper în mare“).

Nemira

Tonul universal

de Carlos Santana

De la cântările din tinerețe în barurile de striptease din Tijuana, influențele muzicale și căutările spirituale, viața de soț și tată, și până la revenirea pe scenă cu albumul „Supernatural“, această autobiografie spune spectaculoasa poveste a unui artist cu ton universal.

Polirom

Efectul de lupă. Câteva priviri asupra culturii contemporane

de Teodor Baconschi

„Ca orice oriental, ştie de toate şi din toate; ca un occidental, le ştie temeinic şi cu relativism critic“, scrie H.-R. Patapievici despre Teodor Baconschi cu trimitere la acest volum, ce adună texte scrise în ultimii ani despre relaţia noastră cu Occidentul, cu propria societate, cu religia.

Publica

Study Abroad. Secretele admiterii la universități de top

de Upgrade Academy

O carte binevenită pentru toți copiii români care vor să studieze afară, „Study Abroad“ face o analiză a avantajelor studiului la universități de top din străinătate; prezintă particularitățile sistemelor educaționale din Statele Unite, Marea Britanie, Olanda și Italia; adună eseuri pe baza cărora elevii români au fost admiși la cele mai bune universități din lume. Cartea este semnată de echipa Upgrade Academy (instituție care pregăteşte elevi pentru admiterea la fa­cultăţi din străinătate).

Litera

Atlasul minunilor lumii. Cele mai spectaculoase monumente

de Daniela Celli

Cartea este o colecție de povești despre monumente legendare (castele, palate, turnuri, catedrale, temple și labirinturi) iar ceea ce o face cu adevărat interesantă este faptul că aceste povești sunt spuse de diferite personaje (arheologi, cântăreți, sultani, mascote haioase).

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns