Noutăți editoriale martie 2021 (Săptămâna 1) – Știință. Ficțiune. Istorie

5 martie 2021 de  Oana Borviz    

Iv cel Naiv, pe care-l știți ca poet, și-a luat inima în dinți și a scris un roman. Unul despre o fetiță-detectiv:) Stephen Hawking ne-a lăsat moștenire niște răspunsuri optimiste la întrebări clasice. Alain de Botton ne explică de ce călătoriile ne fac așa de fericiți. Ann Patchett are un nou roman despre iubire, locuri speciale și renunțări. Mariana Neț spune poveștile Bucureștiului și New York-ului de la 1900.

Editura Vellant

Arta de a călători

de Alain de Botton

Cred că majoritatea dintre noi tânjește, mai ales în perioada asta, după o vacanță în locuri la care visează de mai puțin sau de mai mult timp. Până la urmă, călătoriile sunt dintre acele experiențe care ne fac fericiți. Despre acest tip de experiențe scrie Alain de Botton în „Arta de a călători“ (publicată în 2002 și tradusă acum și în română), care - amintind de Flaubert, Edward Hopper, Wordsworth și Van Gogh - încearcă să explice de ce ne dorim să mergem într-un anume loc și cum putem să facem călătoriile mai satisfăcătoare.

Editura Humanitas

Răspunsuri scurte la marile întrebări

de Stephen Hawking

„Ultimul mesaj al lui Hawking către omenire este… plin de optimism“, spun cei de la CNN despre acest volum conceput de regretatul Stephen Hawking, în care sunt oferite răspunsuri pertinente la întrebări care frământă omenirea de secole întregi: Există Dumnezeu? Cum a început totul? E posibilă călătoria în timp? Putem prezice viitorul?
Prefața este semnată de Eddie Redmayne, actorul care l-a portretizat pe Hawking în filmul „Teoria întregului“.

Editura Humanitas Fiction

Casa Olandeză

de Ann Patchett

O casă, un vis, o familie, dorințe împlinite, sacrificii făcute din iubire - sunt elementele cheie ale acestei povești (de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial) despre iubiri adevărate, locuri care vindecă și renunțări care dor. Romanul, finalist la Pulitzer Prize for Fiction și nominalizat la The Women’s Prize for Fiction, a fost bestseller în SUA și Marea Britanie în 2019 și 2020.

Editura Trei

Să nu ne facem de râs în fața furnicilor

de Iv cel Naiv

Iv cel Naiv, care a semnat până acum șase volume de poezie, publică acum și primul lui volum de proză, un roman despre o fetiță pe nume Amanda care, măcinată de gândul că părinții ei ar putea să nu fie părinții ei, pornește o investigație de zile mari, din care află lucruri teribil de interesante.

Editura Corint

Au fost odată două orașe

de Mariana Neț

Cercetător ştiinţific care scrie pe teme de lingvistică, pragmatică, semiotică, istoria mentalităților, Mariana Neț face, în această carte, o analogie interesantă între două orașe de la începutul secolului al XX-lea: New York-ul și Bucureștiul.
Cum trăiau newyorkezii și bucureștenii acelei epoci, cum se bucurau ei de viață, cum erau văzuți locuitorii acestor orașe de alți oameni, ce gust aveau, ce miros, ce zgomot, muzică - sunt o sumedenie de aspecte abordate, care fac o imagine cât se poate de clară a New York-ului și a Bucureștiului de la 1900.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns