Noutăți editoriale ianuarie 2021 (Săptămâna 4) – Roman. Psihologie. Minibiografii

29 ianuarie 2021 de  Oana Borviz    

Tatiana Niculescu, despre care se spune că a introdus în literatura română contemporană genul biografiei, are o nouă carte, despre iubiri nerecunoscute oficial. Jessie Burton (autoarea bestsellerurilor „Miniaturista“ și „Muza“) a imaginat un alt roman impresionant, ce are în centru o scriitoare și secrete ale scrisului. John le Carré ne spune o poveste despre spionaj ce întrece orice imaginație. Verena Kast merge pe urmele lui Carl Jung explicând importanța simbolurilor cu care operează inconștientul.

Editura Humanitas

Nepovestitele iubiri. 7 minibiografii sentimentale

de Tatiana Niculescu

Inspirate din biografii, mărturii și situații reale, minibiografiile din această carte sunt povești de iubire neconvenționale, ce au drept protagoniști figuri ilustre (Neagu Djuvara, principesa Elisabeta, Constantin Poroineanu, Florence Baker) și care se petrec în locuri mai mult sau mai puțin romantice (Nisa, Londra,Paris, Sulina, Basarabia).
Cartea este valabilă, cu precomandă, din 8 februarie.

Editura Humanitas Fiction

Confesiunea

de Jessie Burton

În acest nou roman, pe care cei de la Humanitas îl descriu ca fiind luminos și puternic, Jessie Burton (autoarea bestsellerurilor internaționale „Miniaturista“ și „Muza“) imaginează două povești intercalate, prima este povestea unei scriitoare retrasă din lumea scrisului, cea de-a doua, a unei mame și a fiicei ei. „Confesiunea“ este despre puterea scrisului, despre maternitate și prietenia dintre femei.
Cartea este disponibilă cu precomandă din 1 februarie.

Editura Litera

Omul nostru din Panama

de John le Carré

„Un tur de forță în care sunt încălcate aproape toate convențiile romanului clasic de spionaj“, cum îl descrie The New York Times Book Reviews, romanul este construit în jurul lui Harry Pendel, croitorul celor mai bogați și puternic bărbați din Panama, care ajunge să țeasă un plan ce întrece orice imaginație dar care atrage după el și consecințe devastatoare.

Editura Polirom

Middle England

de Jonathan Coe

„Cartea despre care vorbeşte toată lumea”, cum o numește The Times, „Middle England“ a câștigat în 2019 Costa Book Award, premiu ce recompensează cele mai bune cărți în limba engleză ale unor scriitori din Marea Britanie și Irlanda.
Tradusă în română de Radu Paraschivescu, cartea este o satiră acidă cu privire la lumea contemporană britanică, realizată cu ajutorul unor personaje cu istorii, comportamente și păreri extrem de diverse.

Editura Trei

Dinamica simbolurilor. Elemente fundamentale ale psihoterapiei jungiene

de Verena Kast

Dacă sunteți pasionați de psihologia analitică, această carte de Verena Kast (doctor în psihologie analitică, profesor de psihologie la Universitatea din Zürich) va fi o descoperire frumoasă, în care ni se explică cum inconștientul nostru codifică mare parte din cunoștințele sale în simboluri și cum putem folosi aceste simboluri în mod conștient.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns