Noutăți septembrie 2020 (Săptămâna 4) – Biografie. Violență domestică. O nouă carte de Elena Ferrante

30 septembrie 2020 de  Oana Borviz    

Avem o colecție nou-nouță la editura Pandora M, „ANANSI. World Fiction“, în cadrul căreia a apărut și cea mai proaspătă carte semnată Elena Ferrante. O biografie premiată cu Pulitzer ne-o prezintă pe Cleopatra, ultima regină a Egiptului, dincolo de mituri. Linda Boström Knausgård, tradusă în sfârșit în română, spune povestea șocantă a unei familii. Jurnalista Rachel Louise Snyder ne propune un studiu extraordinar despre violența domestică.

Nemira

Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide

de Rachel Louise Snyder

Bazându-se pe studii de caz, multă analiză și documentare, jurnalista Rachel Louise Snyder dezbate aici un subiect extrem de delicat, cel al violenței domestice. Mizând pe dorința noastră de a schimba lucrurile, aceasta insistă pe consecințele grave ale violenței asupra comportamentului uman și vine cu sugestii utile de a o reduce.

Humanitas Fiction

Eu și Marilyn

de Ji-min Lee

Pornind de la un fapt real, cel al concertelor susținute de Marilyn Monroe în 1954 la Seul, în fața trupelor americane, Ji-min Lee construiește un roman despre război, traumă și supraviețuire.

Pandora M

Bine ai venit în America!

de Linda Boström Knausgård

Printre primele cărți apărute în noua colecție a editurii, „ANANSI. World Fiction“ (dedicată literaturii universale), se află și acest roman semnat de apreciata scriitoare suedeză Linda Boström Knausgård (tradusă în premieră la noi), în care o fetiță de 11 ani spune povestea șocantă a familiei ei.

Pandora M

Viața mincinoasă a adulților

de Elena Ferrante

Una dintre cele mai frumoase cărți ale toamnei, „Viața mincinoasă a adulților“ (prima scrisă de Ferrante după „Tetralogia Napolitană“) este despre o femeie care se caută pe sine în versiunile contradictorii ale unui oraș: cea a rafinamentului și cea a vulgarității. Romanul face parte din aceeași colecție „ANANSI. World Fiction“.

Litera

Cleopatra. Viața ultimei regine a Egiptului

de Stacy Schiff

Folosindu-se de surse clasice, Stacy Schiff a alcătuit o biografie nemaipomenită a ultimei regine a lumii: Cleopatra. Câștigătoare a premiului Pulitzer, cartea face portretul acestei femei fascinante care nu a trăit nici 40 de ani, decantând miturile de adevăr și reconstituind, în același timp, contextul social, politic și economic al epocii ei.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *