Noutăți septembrie 2020 (Săptămâna 4) – Biografie. Violență domestică. O nouă carte de Elena Ferrante

30 septembrie 2020 de  Oana Borviz    

Avem o colecție nou-nouță la editura Pandora M, „ANANSI. World Fiction“, în cadrul căreia a apărut și cea mai proaspătă carte semnată Elena Ferrante. O biografie premiată cu Pulitzer ne-o prezintă pe Cleopatra, ultima regină a Egiptului, dincolo de mituri. Linda Boström Knausgård, tradusă în sfârșit în română, spune povestea șocantă a unei familii. Jurnalista Rachel Louise Snyder ne propune un studiu extraordinar despre violența domestică.

Nemira

Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide

de Rachel Louise Snyder

Bazându-se pe studii de caz, multă analiză și documentare, jurnalista Rachel Louise Snyder dezbate aici un subiect extrem de delicat, cel al violenței domestice. Mizând pe dorința noastră de a schimba lucrurile, aceasta insistă pe consecințele grave ale violenței asupra comportamentului uman și vine cu sugestii utile de a o reduce.

Humanitas Fiction

Eu și Marilyn

de Ji-min Lee

Pornind de la un fapt real, cel al concertelor susținute de Marilyn Monroe în 1954 la Seul, în fața trupelor americane, Ji-min Lee construiește un roman despre război, traumă și supraviețuire.

Pandora M

Bine ai venit în America!

de Linda Boström Knausgård

Printre primele cărți apărute în noua colecție a editurii, „ANANSI. World Fiction“ (dedicată literaturii universale), se află și acest roman semnat de apreciata scriitoare suedeză Linda Boström Knausgård (tradusă în premieră la noi), în care o fetiță de 11 ani spune povestea șocantă a familiei ei.

Pandora M

Viața mincinoasă a adulților

de Elena Ferrante

Una dintre cele mai frumoase cărți ale toamnei, „Viața mincinoasă a adulților“ (prima scrisă de Ferrante după „Tetralogia Napolitană“) este despre o femeie care se caută pe sine în versiunile contradictorii ale unui oraș: cea a rafinamentului și cea a vulgarității. Romanul face parte din aceeași colecție „ANANSI. World Fiction“.

Litera

Cleopatra. Viața ultimei regine a Egiptului

de Stacy Schiff

Folosindu-se de surse clasice, Stacy Schiff a alcătuit o biografie nemaipomenită a ultimei regine a lumii: Cleopatra. Câștigătoare a premiului Pulitzer, cartea face portretul acestei femei fascinante care nu a trăit nici 40 de ani, decantând miturile de adevăr și reconstituind, în același timp, contextul social, politic și economic al epocii ei.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.Lasă un răspuns