Noiembrie – Istorii antrenante. Thrillere perfecte. Povești mari

23 noiembrie 2019 de  Oana Borviz    

Sătămâna aceasta au apărut o reeditare minunată a cărții Alice în Țara Minunilor, de Lewis Carroll, un roman fascinant de Pascal Bruckner despre percepția timpului, o carte ca o melodie de, Eric-Emmanuel Schmitt, un volum interesant despre ideile țicnite ale omenirii și o antologie-bijuterie cu poezii.

Editura Publica

Loonshots. Cum să cultivăm ideile țicnite care câștigă războaie, vindecă boli și transformă industrii

de Safi Banhcall

Exact cum spune titlul, cartea ne arată ciudățenia și complexitatea ideilor, felul în care acestea pot schimba lumea. ”Această carte are de toate: idei noi, abordări curajoase, istorii antrenante și analize convingătoare”, spune Daniel Kahneman, laureat al Premiului Nobel pentru Economie

Editura Polirom

Contaminarea

de Mihai Radu

Este un thriller perfect despre trei vieți, trei povești și trei anchete în care se urmărește desluțirea unei enigme. Avem o documentaristă, un ofițer al Serviciului Român de Informații și multe multe piese ce alcătuiesc un puzzle complex.

Editura Humanitas

Visătorul de visuri

de Maria, Regina României

Apărută pentru prima dată în 1915, cartea spune povestea unui pictor pe nume Eric Gundian care pornește într-o adevărată aventură prin lume, în căutarea unei frumoase fete pe care o visează noapte de noapte.

Alice în Țara Minunilor

de Eric-Emmanuel Schmitt

Este știut că muzica are o influență covârșitoare asupra vieții și creației lui Eric-Emmanuel Schmitt, așa că acest roman – despre un tânăr care, luând lecții de pian, înțelege care e adevărata lui vocație – este o ocazie perfectă de a vedea cum scrie Schmitt despre esențial pornind de la muzică.

Editura Nemira

Soția imperială

de Irina Reyn

Împletind povestea unei specialiste în artă rusească cu povestea unei regine puternice (Ecaterina a II-a a Rusiei), Irina Reyn vorbește despre prejudecățile societății vizavi de ambiția și inteligența femeii.

Editura Trei

Un an și o zi

de Pascal Bruckner

Autorul cărților ”Hoții de frumusețe” și ”Luni de fiere” imaginează aici o poveste fantastică fascinantă despre percepția timpului, în care personaj central este o femeie pe nume Jézabel care trăiește o experiență bizară legată de timp.

Editura Cartier

Înainte ca ochiul să-și fi terminat privirea

de Rita Chirian

Este un volum nemaipomenit cu poeme scrise de Nora Iuga, octogenara veșnic tânără, și alese de scriitoarea și profesoara Rita Chirian. Găsiți aici unele dintre cele mai frumoase poezii ale Norei.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns