Ianuarie – Fantezii. Cosmologii. Mituri

29 ianuarie 2020 de  Oana Borviz    

O poveste de iubire și spionaj, provocatoare și intesă emoțional, capătă sens în romanul spaniolului Javier Marías. Psihologii Ichiro Kishimi și Fumitake Koga îndrăznesc să-ți arate posibile căi de a-ți trăi viața cu mai mult curaj. Claudia Hammond este fenomenală în teoriile sale legate de relaxare. Isabel Allende ne aduce în față destinul interesant a doi refugiați.

Editura Litera

Curajul de a fi fericit

de Ichiro Kishimi, Fumitake Koga

Cartea se alcătuiește ca volumul precedent al celor doi autori, Curajul de a nu fi pe placul celorlalți”, urmând dialogul dintre un filosof și un tânăr. Bazându-se pe teoriile lui teoriile lui Alfred Adler, Kishimi și Koga formulează o perspectivă îndrăzneașă despre cum să‑ți trăiești viața cu mai mult curaj.

Berta Isla

de Javier Marías

”O poveste complicată și provocatoare”, cum o numește The Observer, Berta Isla urmărește destinul încâlcit al unui cuplu tânăr pe care secretele îl pun la mare încecare. Protagoniști sunt Berta Isla și Tomás Nevinson, aflat în slijba serviciilor secrete britanice.

Editura Baroque Books & Arts

Arta relaxării

de Claudia Hammond

Dacă ați uitat îndemnul lui Socrate, „Feriți-vă de goliciunea unei vieți prea pline”, vi-l amintește Claudia Hammond în această carte ce încearcă să spulbere mitul omului prea ocupat și să ne facă să înțelegem că odihna nu este un răsfăț și una din cele mai importante nevoi ale omului.

Editura Polirom

Berezina. Pe urmele lui Napoleon într-o motocicletă cu ataș

de Sylvain Tesson

La două sute de ani de la marea înfrângere a lui Napoleon de către ruși la Berezina (Odessa, Ucraina), Sylvain Tesson comemorează retragerea din Rusia refăcând traseul din Moscova la Paris într-un mod spectaculos: pe motociclete cu ataș, alături de doi prieteni ruși și doi francezi.

Povestea cu elefantul vizirului

de Ivo Andrić

„Povestirile lui Andrić par simple, nişte fantezii distractive; însă, întocmai ca basmele bosniace, ele sînt deseori «mai adevărate decît adevărul însuşi», așa descrie Kirkus Reviews cartea lui Ivo Andrić (recompensat în 1961 cu Nobel), o frumoasă alcătuire de povestiri despre trecutul și spiritualitatea poporului iugoslav.

Editura Humanitas

Acum. Fizica timpului

de Richard Muller

Trecând prin teoria relativității și teoria cuantică, prin cosmologia big bang-ului și a găurilor negre, fizicianul Richard Muller formulează teorii originale despre timp și raportul lui cu realitatea.

Editura Humanitas Fiction

O lungă petală de mare

de Isabel Allende

Pornind de la un fapt istoric – plecarea din portul Bordeaux a navei Winnipeg ce duce la Valparaiso peste 2 000 de refugiați spanioli – Allende imaginează povestea unui medic și a unei pianiste care încearcă să-și refacă destinul în țara adoptivă Chile, acea „lungă petală de mare, de vin și de zăpadă“, cum a descris-o poetul Pablo Neruda.

Editura Trei

Viața secretă a scriitorilor

de Guillaume Musso

Autorul romanului ”Fata şi noaptea”, apărut tot la editura Trei, construiește aici o poveste plină de mister în jurul unui scriitor celebru și al unei tinere jurnaliste hotărâte să-i descopere secretele. „Noul roman al lui Musso nu este doar un thriller elegant, ci și un uimitor joc literar”, scrie publicația L'Obs.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns