Ianuarie – Cărți cult. Romane tari. Stiluri de viață

8 ianuarie 2020 de  Oana Borviz    

A apărut un nou roman de Tracy Chevalier, o reeditare a cărții cult Familia mea și alte animale, o carte de un erotism superb de Zeruya Shalev, un volum despre cum trăiesc niponii

Editura Polirom

Un singur fir

de Tracy Chevalier

Este cunoscută mai ales pentru ”Fata cu cercel de perlă”, însă Tracy Chevalier a scris minunate alte romane istorice (”Doamna și Licornul”, ”Ultima fugară”) și reinterpretări moderne ale unor personaje clasice prcum Othello (Băiatul cel nou). ”Un singur fir”ne poartă pe urmele unui alt personaj fascinant, o femeie din timpul Primului Război Mondial care se încăpățânează să trăiască după propriile reguli.

Editura Humanitas Ficiton

Viață amoroasă

de Zeruya Shalev

Tradus în peste 30 de țări și ecranizat în 2007 de Maria Schrader, romanul israeliencei Zeruya Shalev descrie relația obsesivă a unei tinere cu prietenul tatălui ei, prilej de reflecție și de deslușire a unor secrete nemaipomenite.

Editura Litera

Tranziție

de Rachel Cusk

Al doilea roman dintr-o serie de trei, ce mai cuprinde ”Schiță” și ”Apreciere”, ”Tranziție” spune o poveste superbă despre destin, copilărie și schimbare prin prisma unei scriitoare de o inteligență sclipitoare care-și schimbă radical viața, după ce se mută la Londra împreună cu cei doi copii ai săi.

Editor Baroque Books&Arts

Candoare cu stil

de Dominique Loreau

„Perfecţiunea nu constă în a face lucruri neobişnuite, ci în a face lucruri obişnuite într-un mod neobişnuit“ – este una din filozofiile japoneze de la care franțuzoaica Dominique Loreau, care trăiește de mai bine de 20 de ani printre niponi, a pornit în alcătuirea acestei cărți în care nu face altceva decât să împrietenească Occidentul cu pricipiile Orientului.

Editura Youngart

Familia mea și alte animale

de Gerald Durrell

”Un clasic al umorului britanic de cea mai bună calitate”, cum o descriu reprezentanții editurii, cartea este o cronică de familie nemaipomenită care-i urmărește pe excentricii Durrell în aventurile lor pe insula Corfu. Adorată de cititori de toate vârstele, cartea a fost publicată de Youngart în 2017, acum aflându-se la a doua ediție.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.Lasă un răspuns