Ianuarie – Biografii. Titluri premiate. Psihoterapie

21 ianuarie 2020 de  Oana Borviz    

Din ”Sărutul pictat” vei afla despre relația pasională a lui Gustav Klimt cu cea care i-a fost muză pentru multe tablouri. Din ”Lăptarul” înveți cum a făcut față o tânără conflictului dintre catolici și protestanți. ”Toți copiii librăresei” reînvie atmosfera anilor 80. ”Alegerea” spune povestea inimaginabilă a unei supraviețuitoare de la Auschwitz.

Editura Nemira

Sărutul Pictat

de Elizabeth Hickey

Una din femeile pe care Gustav Klimt le-a iubit cu ardoarea și care i-a fost muză pentru multe din tablouri, a fost Emilie Flöge, o femeie din înalta societate vieneză, mult mai tânără decât el, care apare într-unul din cele mai frumoase picturi ale sale, ”Sărutul”. Despre iubirea lor este această carte ce zugrăvește perfect lumea boemă a artiștilor, a modelelor senzuale și a bogaților decadenți din acea epocă vieneză.

Editura Polirom

Lăptarul

de Anna Burns

Premiat cu Man Booker Prize în 2018, romanul descrie experiențele unei tinere care a trăit în perioada conflictului dintre comunitatea separatistă catolică şi cea protestantă, pe fondul încercării de desprindere a Irlandei de Nord de Marea Britanie.

Toți copii librăresei

de Veronica D.Niculescu

Cu o acțiune imaginată în orașul natal al scriitoarei, Pitești, romanul spune povestea dulce-amăruie a unei librărese ce reînvie totodată atmosfera anilor 80, când Alimentara, Măcelăria, Cofetăria, Merceria, Librăria, Ceasornicăria, Poșta erau singurele repere concrete.

Editura Pandora M

Alegerea. Acceptă cu bucurie posibilul

de Dr.Edith Eva Eger

Psihoterapeuta Edith Eva Eger, astăzi în vârstă de 92 de ani, a ales să ajute alți oameni povestind despre sine, despre vina supraviețuitorului (a fost printre puținii supraviețuitori de la Auschwitz) care a chinuit-o ani întregi și despre cum a reușit să se ierte.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *