Ianuarie – Biografii. Titluri premiate. Psihoterapie

21 ianuarie 2020 de  Oana Borviz    

Din ”Sărutul pictat” vei afla despre relația pasională a lui Gustav Klimt cu cea care i-a fost muză pentru multe tablouri. Din ”Lăptarul” înveți cum a făcut față o tânără conflictului dintre catolici și protestanți. ”Toți copiii librăresei” reînvie atmosfera anilor 80. ”Alegerea” spune povestea inimaginabilă a unei supraviețuitoare de la Auschwitz.

Editura Nemira

Sărutul Pictat

de Elizabeth Hickey

Una din femeile pe care Gustav Klimt le-a iubit cu ardoarea și care i-a fost muză pentru multe din tablouri, a fost Emilie Flöge, o femeie din înalta societate vieneză, mult mai tânără decât el, care apare într-unul din cele mai frumoase picturi ale sale, ”Sărutul”. Despre iubirea lor este această carte ce zugrăvește perfect lumea boemă a artiștilor, a modelelor senzuale și a bogaților decadenți din acea epocă vieneză.

Editura Polirom

Lăptarul

de Anna Burns

Premiat cu Man Booker Prize în 2018, romanul descrie experiențele unei tinere care a trăit în perioada conflictului dintre comunitatea separatistă catolică şi cea protestantă, pe fondul încercării de desprindere a Irlandei de Nord de Marea Britanie.

Toți copii librăresei

de Veronica D.Niculescu

Cu o acțiune imaginată în orașul natal al scriitoarei, Pitești, romanul spune povestea dulce-amăruie a unei librărese ce reînvie totodată atmosfera anilor 80, când Alimentara, Măcelăria, Cofetăria, Merceria, Librăria, Ceasornicăria, Poșta erau singurele repere concrete.

Editura Pandora M

Alegerea. Acceptă cu bucurie posibilul

de Dr.Edith Eva Eger

Psihoterapeuta Edith Eva Eger, astăzi în vârstă de 92 de ani, a ales să ajute alți oameni povestind despre sine, despre vina supraviețuitorului (a fost printre puținii supraviețuitori de la Auschwitz) care a chinuit-o ani întregi și despre cum a reușit să se ierte.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns