Decembrie – Memorii. Spionaj. Roman clasic.

10 decembrie 2019 de  Oana Borviz    

Printre cărțile nou apărute avem al doilea volum din cvartetul Anotimpurilor, de Karl Ove Knausgård, o poveste fermecătoare cu regele Mihai copil, ceva spionaj și mărturii despre Holocaust.

Editura Art

Cei aleși și cei damnați

de Primo Levi

El însuși un supraviețuitor al Holocaustului, italianul Primo Levi a scris în această ultimă carte (a murit în 87 căzând sau aruncându-se în gol pe casa scărilor din blocul în care locuia în Torino) despre ce a însemnat Holocaustul și despre natura regimurilor autoritare.

Editura Trei

Pasărea cu piept roșu

de Jo Nesbø

„Un thriller complex și ingenios”, cum îl descrie The New York Time Book Review, cartea îl are în centru pe Hole, un detectiv care reușește să pună cap la cap date și fapte pentru a desluși misterul unor crime ce au legătură cu trecutul întunecat al Norvegiei.

Editura Paladin

Helliconia 2. Vara

de Brian Aldiss

„O poveste grandioasă despre politică, război și religie pe o planetă asemănătoare cu Pământul, aflată la o mie de ani-lumină de ceea ce numim «cămin».“, astfel este descris acest al doilea volum Helliconia pe medium.com

Editura Nemira

Mihai I, regele-copil și pecețile de mărgean

de Simona Antonescu

Aventurile gemenilor Ilinca şi Călin continuă ”într-o epocă elegantă, în care pălăriile, trenurile şi mustăţile cu vârfuri răsucite sunt la modă, iar Mihai, nepotul în vârstă de cinci ani al Reginei Maria, devine rege”.

Editura Black Button

Micuțele Doamne

de Louisa May Alcott

Cartea, care are parte acum de o nouă ecranizare, în regia Vanessei Caswill, este un roman emblematic despre maturizarea a patru surori fermecătoare din vremea Războiului Civil dar și despre prima eroină din literatura americană care se comportă așa cum îi dictează propria voință.

Editura Litera

Iarna

de Karl Ove Knausgård

A doua carte din cvartetul Anotimpurilor, al controversatului scriitor norvegian, ”Iarna” ne poartă prin universul personal al lui Knausgard de unde se vede incredibil de frumos lumea.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns