Decembrie – Aventuri. Memorii. Poeme. Psihanaliză

13 decembrie 2019 de  Oana Borviz    

Un nou volum de Malala Yousafzai, poeme de Leonard Cohen, povestea halucinantă a unei femei de afaceri, noi aventuri cu Apolodor se numără printre noile cărți apărute.

Editura Trei

Ce-ar face Freud în locul tău? Cum ar rezolva cei mai mari psihoterapeuți problemele tale cotidiene

de Sarah Tomley

În acest volum, Tomley încearcă să explice, și cu ajutorul unor psihologi și psihanaliști ca Melanie Klein, Donald Winnicott, Fritz Perls, de ce facem anumite lucruri și de ce ne comportăm într-un anume fel.

Culorile incendiului

de Pierre Lemaitre

Al doilea volum din trilogia Copiii dezastrului, cartea urmărește felul în care moștenitoarea unui imperiu financiar este nevoită să-și folosească inteligenţa și energie pentru a supravieţui şi a-şi reconstrui viaţa.

Editura Polirom

Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveştile altor fete refugiate din toată lumea

de Malala Yousafzai, Liz Welch

Autoare a bestellerului ”Eu sunt Malala” și cîștigătoare a Premiului Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai scrie aici despre toate acele femei pe care le-a cunoscut în taberele de refugiați din întreaga lume și despre cum supraviețuiesc ele după ce şi-au pierdut familia, și unicul mod de viață pe care-l știau.

Flacăra

de Leonard Cohen

Acest volum cuprinde ultimele poeme şi texte ale lui Leonard Cohen, precum și o selecție amplă cu textele unor piese, fragmente de proză și ilustrații din carnetele lui Cohen.

Editura Publica

Sânge rău

de John Carreyrou

Cartea spuen povestea unei o foste studente la Stanford, ce promitea să revoluţioneze industria medicală cu un aparat care urma să facă analizele de sânge mult mai rapide şi mai simple, dar care s-a dovedit a fi doar o escroacă.

Cum să-ți schimbi mintea

de Michael Pollan

Această carte, care este se pare cea mai personală dintre cărțile lui Pollan, este descrisă de reprezentanții editurii ca fiind ”o investigație sclipitoare și temerară a revoluției medicale și științifice din jurul drogurilor psihedelice și povestea fascinantă a experiențelor psihedelice ale autorului, care i-au schimbat viața”.

Editura Arthur

Cartea albă cu Apolodor sau Apolododecameronul

de Florin Bican, cu ilustrații de Dan Ungureanu

Bine ați venit în Labrador, unde Apolodor întâlnește alți pinguini: Apolodictator, Apolodizident, Apolodrama, Apoloaumădoare, Apolodiva etc.!

Editura Humanitas

Epoca întunecări

de Catherine Nixey

Actele de vandalism ale monahilor creștini, interzicerea filozofiei, misoginia, intoleranța și ura față de ceilalți sunt ”ipostazele mai puțin cunoscute ale primelor secole de creștinism” pe care Catherine Nixey le scoate la iveală.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns