Decembrie – Aventură. Istorie. Geografie

26 decembrie 2019 de  Oana Borviz    

La Art a apărut o istorie interesantă a familiei Romanovilor, la Polirom găsiți o nouă carte cu fermecătoarea Becky Bloomwood (din seria Shopaholic), Litera are pe raft un volum atipic de învățare a geografiei, Publica ne dă o mână de ajutor în a lua cele mai bune decizii în viață iar Editura Trei ne provoacă cu o poveste despre extreme.

Editura Polirom

La cumpărături de Crăciun

de Sophie Kinsella

Becky Bloomwood, fermecătorul personaj din seria Shopaholic, face și aici odă cumpărăturilor, doar că de data asta în prag de Crăciun. Aventurile sunt savuroase, acțiunile comice iar fata care iubește cumpărăturile este mai adorabilă ca oricând.

Editura Art

Familia Romanov. Asasinat, revoluție și prăbușirea Rusiei imperiale

de Candace Fleming

O istorie captivantă, spusă ca o poveste, cartea lui Fleming trasează destinul lui Nicolae al II-lea (cel mai bogat monarh din lume din acea epocă), de la copilăria lui până la abdicare și asasinarea întregii familii.

Editura Trei

Taina povestitoarei

de Sejal Badani

Al doile roman al lui Sejal Badani (o avocată care a renunțat la meserie pentru a scrie), Taina povestitoarei descrie drumul unei jurnaliste de la eșuarea unei relații de familie în New York la descopererirea optimismului și a iubirii în India extremelor.

Editura Litera

Prizonierii geografiei. Lumea noastră explicată în 12 hărți simple

de Tim Marshall

Cine nu și-ar fi dorit, la școală, o cartea ca asta, în care să ți se explice, cu ajutorul hărților, cum anume geografia a influentat istoria lumii?! Această ediție ilustrată pentru copii explică pe înțelesul tuturor cum formele de relief au influențat întotdeauna deciziile politice și nu numai.

Editura Publica

Vizionar. Cum luăm deciziile care contează cel mai mult

de Steven Johnson

Aici găsiți, nu rețete de rezolvare a unor situații limită, ci sugerarea unor instrumente de perfecționare a abilității noastre de a lua decizii serioase.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns