Noutăți noiembrie 2020 (Săptămâna 1) – Filozofie japoneză. Roman românesc. Eseuri. Istorie

3 noiembrie 2020 de  Oana Borviz    

La Humanitas au apărut o nouă versiune a Eseurilor lui Montaigne și un volum de filozofie japoneză. Publica oferă viziunea interesantă a unui nonagenar despre viitorul planetei Pământ. Editura Trei scoate un nou roman de Ohara Donovetsky, despre irațional și ocult, și un volum de scurtă istorie a Germaniei. Nemira are o carte amuzantă cu răspunsuri la întrebări despre moarte.

Humanitas

Eseuri. Cartea întâi

de Montaigne. Traducere din franceză, cronologie şi note de Vad Russo

Eseurile lui Michel de Montaigne (unul dintre cei mai importanți filosofi al Renașterii franceze, cunoscut pentru popularizarea eseului ca gen literar) sunt din nou traduse de Humanitas după 50 de ani de la prima publicare integrală. Noua versiune, semnată de Vlad Russo, urmează să apară în trei volume, actualul volum fiind primul din serie.

Humanitas

Kaizen. Metoda japoneză pentru o viață mai bună

de Sarah Harvey

Pornind de la filozofia japoneză Kaizen, care presupune schimbarea în bine sau îmbunătățirea continuă a vieții, Sarah Harvey alcătuiește un studiu interesant din care înțelegem care ar fi micii pași prin care ne-am putea schimba în bine viața, începând cu ceea ce mâncăm și până la felul în care ne gospodărim, muncim și iubim.

Trei

Puzzle cu pețitoare

de Ohara Donovetsky

Al doilea roman al Oharei Donovetsky, după „Casting pentru ursitoare“ (2018), cartea pune în relație femei excentrice, interesate de irațional și ocult, într-o atmosferă vecină cu fantasticul.

Trei

O scurtă istorie a Germaniei. De la Iuliu Cezar la Angela Merkel – O repovestire pentru vremurile noastre

de James Hawes

Bestseller internațional, cartea este, conform The Economist, „o lectură obligatorie“, care ni se prezintă pe scurt istoria adevărată a Germaniei și care ne face să înțelegem de ce este această țară deopotrivă admirată și temută.

Publica

O viață pe planeta noastră. Mărturia mea și o viziune pentru viitor

de Sir David Attenbourgh

„Trebuie să resălbăticim lumea“, scrie istoricul și broadcasterul britanic în această carte pe care o publică la aproape 95 de ani. „O viață pe planeta noastră“ este o poveste despre cum a reușit omenirea să comită cea mai mare greșeală, aceea de a de distruge biodiversitatea planetei, dar și o viziune personală despre cum am putea ajuta la resălbăticirea lumii.

Nemira

O să-mi mănânce pisica ochii? Răspunsuri la întrebări mari și mici despre moarte

de Caitlin Doughty

În această carte bine documentată, amuzantă și eclectică, Caitlin Doughty (antreprenor de pompe funebre) răspunde la 35 de întrebări, pe care le pun de regulă copiii, despre ce se întâmplă cu noi după ce murim.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns