Noutăți editoriale ianuarie 2021 (săptămâna 3) – Memorii. Psihologie. Roman

22 ianuarie 2021 de  Oana Borviz    

În cea mai nouă carte de Ismail Kadare, scriitorul albanez povestește despre locul în care a scris o parte importantă din cărțile lui: Café Rostand, din Paris. Maggie O’Farell spune, într-un roman sfâșietăor, povestea unuia din gemenii lui Shakespeare, Hamnet, care a murit la vârsta de 11 ani. Steve Peters propune un studiu interesant despre obiceiurile productive și contraproductive. Clemency Burton-Hill ne împrietenește, dintr-o perspectivă inedită, cu muzica clasică.

Editura Pandora M

Hamnet

de Maggie O’Farell

Iată că a apărut și „Hamnet“, una dintre cele mai așteptate cărți, pe care cei de la Pandora M au tradus-o în cadrul celei mai noi colecții, Anansi. World Fiction.
Romanul își are acțiunea în secolul al XVI-lea, în timpul ciumei negre, și spune povestea unei căsnicii ce stă sub semnul iubirii dar și al încercărilor grele. În esență, acest roman frumos și sfâșietor este povestea lui William Shakespeare, a soției sale Ann Hathaway și a unuia din gemenii lor, Hamnet, care a murit la vârsta de 11 ani, cel mai probabil din cauza ciumei.

Editura Humanitas

Dimineți la Café Rostand

de Ismail Kadare

„În această cafenea am scris sute de pagini și am făcut tot atâtea fișe despre subiecte și motive diverse, fără a o pomeni niciodată“, spune scriitorul de origine albaneză Ismail Kadare despre cafenea pariziană Café Rostand.
Autorul își ia revanșa cu această carte de memorii, construită în jurul cafenelei în care scris ani la rând, în fiecare dimineață, dar și în jurul Parisului mult iubit, al prieteniilor, al premiilor literare și al scrisului.

Editura Publica

Călăuzele tăcute. Înțelegerea și dezvoltarea minții pe tot parcursul vieții

de Prof. Steve Peters

Pornind de la aspectele neurologice și psihologice ale formării obiceiurilor, fie ele productive sau contraproductive, Steve Peters încearcă să ne facă să înțelegem de unde provin comportamentele nesănătoase și cum am putea să le înlocuim cu comportamente constructive, dar și cum putem preveni dezvoltarea unor obiceiuri nesănătoase la copii.

Editura Vellant

Un an magic

de Clemency Burton-Hill

„Ceea ce îmi propun este să întind o mână de ajutor celor care simt că muzica clasică este un fel de petrecere la care nu au fost invitați“, mărturisește autorul Clemency Burton-Hill despre această carte, în care ne îndeamnă să ascultăm câte o compoziție de muzică clasică în fiecare zi din an, dar și să aflăm povești cu oamenii care le-au creat și care s-au confruntat cu nehotărâri și slăbiciuni caracteristice oricărui om de pe pământ.

Editura Paladin

Amurg

de Stephenie Meyer

Asemenea cărților cu Harry Potter, cele patru volume din seria „Amurg“ (romane de dragoste cu vampiri) au fost un fenomen global care a însemnat vânzări de milioane de exemplare, traduceri în zeci de limbi, adaptări cinematografice.
Așă că nu mai miră pe nimeni că seria continuă să fie reeditată, așa cum se întâmplă în cazul editurii Paladin, care a scos acum primul volum din seria ce urmează să fie reeditată în întregime.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns