Noiembrie – Poezie. LGBTQ. Biografie. Roman. Povești

7 noiembrie 2019 de  Oana Borviz    

Avem așa: o carte superbă de poezii, semnată de Krista Szöcs, un volum neașteptat despre istoria comunității LGBTQ+ din România, o biografie interesantă de Simona Antonescu, un nou roman de Lavinia Braniște și povești captivante pentru cei mic

Editura Nemira

Berlin

de Krista Szöcs

Este a doua carte de poezie a Kristei Szöcs, după volumul ”cu genunchii la gură” și, așa cum spune Radu Vancu, este una plină de căldură umană. ”Extrem de muzicală, extrem de depresivă”, ”puternică”, cum o descrie și poeta Angela Marinescu, ”Berlin” (apărută în colecția Vorpal, supervizată de Svetlana Carstean) e un motiv bun citești poezie nouă și mai afli una alta despre tine însuți.

Editor Black Button

QUEER. Istorii ilustrate

de Eugen Rădescu și Andreea Chirică

Volumul este rezultatul unor interviuri făcute de Eugen Rădescu și ilustarte de Andreea Chirică care fac o imagine a istoriei LGBTQ+ din România. Este o colecție de istorii intime care documentează experiențele personale ale unor reprezentanți ai comunității queer de la noi.

Editura Humanitas Fiction

Ignoranța

de Milan Kundera

Acest roman scris în 1999 și publicat în 2000, este povestea stranie a unei iubiri: expatriata Irena care se întoarce în țara natală (Cehia) după mulți ani, îl reîntâlnește pe Josef, fostul ei iubit, emigrant ca și ea, cu care reînoadă o stranie relație de dragoste.

Cocorul fermecat și alte povești japoneze pentru copii

de Florence Sakade

Apărută în colecția ”Humanitas junior”, cartea este o antologie de povești nemaipomenite în care tot felul de personaje magice te poartă prin aventuri cu finaluri surprinzătoare.

Editura Polirom

Maria Tănase. O fântână pe un drum secetos

de Simona Antonescu

A apărut, în colecția „Biografii romanțate“, cartea Simonei Antonescu, ”Maria Tănase. O fântână pe un drum secetos”, o biografie interesantă a cântăreței care a copilărit într-un sat de pe Valea Amaradiei, județul Gorj, și care a lăsat scris în testament să fie construită o fântână pe un drum secetos.

Sonia ridică mâna

de Lavinia Braniște

”Roman melancolic și puternic”, cum îl descrie Mihai Iovănel, noua carte a Lavieni Braniște explorează trecutul comunist pornind de la un episod din viața amoroasă a Zoiei Ceaușescu, în urma căruia mama ei, Elena, desființează Institutul de matematică al Academiei Române.

Editura Litera

Călătoriile Hermelinei. Aventuri la New York

de Jennifer Gray

Este o carte minunată pentru copiii care de-abia au învățat să citească, ce-i va purta pe urmele unei hermine tare curioase și istețe în aventurile ei prin întreaga lume. Prima opriere: New York-ul.

Editura Aramis

Călătoriile Hermelinei. Aventuri la New York

de Jennifer Gray

Cartea spune povestea unui corb drăgălaș pe nume Rasputin pe care Moș Crăciun îl pierde și care trece prin tot felul de peripeții înainte să devină cadoul unei fetițe-vrăjitoare.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns