Februarie – Atitudini sociale. Conversații. Istorii secrete

10 februarie 2020 de  Oana Borviz    

Cei care iubesc stilul dark al Donnei Tartt vor descoperi cu bucurie ”Istoria secretă”. Pasionații de curiozități vor afla detalii spectaculoase despre gemenii din epoca Evului Mediu. Aventurierii vor călători prin lume reconstituind o georgrafie a ceaiului. Micii și marii mincinoși se vor gândi serios la consecințele minciunii după ce vor citi cartea lui Sam Harris.

Editura Black Button

Va veni focul

de James Baldwin

„Predică, ultimatum, confesiune, depoziție, testament și cronică… toate într-o proză incandescentă, genială”, cum o descrie The New York Times Book Review, ”Va veni focul” a fost, la jumătatea anilor 60 când a fost publicată, o voce importantă a mișcării drepturilor civile. Din acest motiv, și nu numai, e o carte obligatorie pentru oricine își pune problema atitudinii sociale.

Editura Humanitas Fiction

Din ce este făcut un măr? Convorbiri cu Shira Hadad

de Amos Oz

Provocat de editoarea lui, scriitorul israelian vorbește aici, cu o sinceritate incredibilă, despre sexualitate și erotism, despre relațiile dintre femei și bărbați, despre ce înseamnă să fii scriitor și despre cât poate cântări critica în viața unui autor.

Editura Litera

Pământ american

de Jeanine Cummins

”Roman extraordinar, spectacol perfect echilibrat, cu teroarea de-o parte și iubirea de cealaltă”, cum îl descrie Stephen King, cartea este povestea unei proprietare de librărie din Acapulco nevoită să fugă în SUA după ce soțul îi este ucis de traficanții de droguri locali.

Istoria secretă

de Donna Tartt

Autoarea romanelor ”Micul prieten” și ”Sticletele”, Donna Tartt a debutat în 1992 cu Istoria secretă, care a avut parte de un succes neașteptat: primul tiraj s-a epuizat imediat iar pe lista bestseller-urilor a rămas mai bine de trei luni. Povestea unor adolescenți deștepți din New England, care ajung să-și schimbe profund destinele după ce experimentează un mod de viață bizar, s-a dovedit a fi una captivantă și tulburătoare.

Editura Baroque Books & Arts

Aventura ceaiului

de Henrietta Lovell

Convinsă că un ceai industrial la pliculeț nu se compară niciodată cu o ceașcă de ceai din ”frunze culese, sortate și amestecate manual“, Henrietta Lovell (fost om de finanțe) a luat la picior cele mai spectaculoase colțuri ale lumii în căutarea frunzelor magice. A rezultat o geografie a ceaiului dar și a celor mai alese ritualuri și culturi.

Editura Art

Superman Action Comics #1: Superman și omul de oțel

de Grant Morrison, Rags Morales, Andy Kubert

„Grant Morrison a scris cea mai bună poveste cu Superman pe care am citit-o vreodată”, scrie USA Today despre acest volum în care Superman se întoarce cu forțe noi și se luotă cu răii cei mai răi (Lex Luthor, Metallo, Brainiac).

Editura Polirom

Gemenii în Evul Mediu. Probleme filosofice, medicale și teologice

de Gabriella Zuccolin

Gemenii au fost dintotdeauna o curiozitate pentru medici, filozofi și teologi care au încercat să-și explice din punct de vedere științific și moral existența lor. Volumul de față expune aceste preocupări ale oamenilor Evului mediu, care au folosit gemenii pentru a-și verifica teoriile și principiile.

Editura Vellant

Despre minciuna

de Sam Harris

Un profesionist în domeniul filosofiei și al neuroștiinței, Harris se oprește asupra unui aspect din viața socială – minciunile nevinovate – creând o întreagă teorie despre nocivitatea lor și despre beneficiile adevărului.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns