Noiembrie – Astrofizică. Roman istoric. Poezie. Carte motivațională

14 noiembrie 2019 de  Oana Borviz    

Cristian Presură ne povestește despre univers, altfel. Elena Vlădăreanu își spune copilăria din timpul comunismului în versuri. Dan Lungu născocește o nouă poveste. Akiko Busch ne învață cum să ne facem nevăzuți.

Editura Humanitas Junior

O călătorie prin univers. Astrofizica povestită

de Cristian Presură

Dacă ați citit cartea Fizica povestită, bestsellerul lui Cristian Presură, atunci veți ști că și acest volum este o poveste fascinantă despre univers și toate tainele lui.

Arta de a trăi fără știri

de Rolf Dobelli

O perspectivă interesantă prin care ni se demonstrează cum efetcul știrilor asupra creierului nostru este acelașii pe care zahărul îl are asupra organismului.

Zmeie de hârtie

de Romain Gary

Este o frumoasă poveste de dragoste petrecută în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial, între un băiat pe nume Ludo și o fată viță nobilă pe nume Lila.

Soția aviatorului

de Melanie Benjamin

Bestseller New York Times și USA Today, acest roman istoric este inspirat din viața lui Charles Lindbergh și Anne Morrow Lindbergh, un cuplu extraordinar de scriitori și aviatori care au trăit nenumărate succese dar și drame de neimaginat

Editura Nemira

Minunata lume disney

de Elena Vlădăreanu

În acest volum de poezii, Elena Vlădăreanu își reconstruiește copilăria ”dintr-o perspectivă dark și duioasă”, cum spune poeta Alexandra Turcu, într-un stil cât se poate de experimental.

Șapte povești de noapte bună

de Dana Nălbaru

Dana Nălbaru, fosta solistă a trupei Hi-Q, și-a trecut în cartea asta toate poveștile născocite pentru copiii ei încă de când erau foarte mici, dându-le și mai mult farmec prin ilustrațiile Oanei Ispir.

Editura Polirom

Părul contează enorm

de Dan Lungu

”A venit timpul să-l (re)descoperim pe Dan Lungu în cea mai bună formă a lui de prozator”, scrie criticul literar Marius Chivu despre cea mai nouă carte a autorului mult lăudat pentru cărți precum ”Sunt o babă comunistă”, Fetița care se juca de-a Dumnezeu” sau ”Cum să uiți o femeie”.

Editura Pandora M

Tu ești puterea ta

de Danielle Dufayet

Profesoara și autoarea Danielle Dufayet pune în scenă mai multe personaje și scene ilustrând situații de familie pentru a le arăta copiilor cum pot ajunge mai ușor la încrederea în sine și cum își pot controla emoțiile puternice.

Editura Litera

Zăpadă

de Walter de la Mare

O carte despre magia iernii, numai bună de citit atunci când afară ninge cu fulgi mari.

Editura Baroque Books&Arts

Cum să te faci nevăzut

de Akiko Busch

”O carte neașteptată, amețitoare și hipnotizantă, o cupolă magică de revelații ale puterii nevăzutului, în care să dispari, să te pierzi, să te amesteci cu discreția, ca să ieși apoi transformat și puternic, plin de speranță și încredere într-o existență firească, liniștită – într-un cuvânt, omenească”. Astfel o recomandă reprezentanții editurii

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns