Noutăți editoriale aprilie 2021 (Săptămâna 1) – Roman. Mărturii. Aventuri

12 aprilie 2021 de  Oana Borviz    

La început de aprilie au ieșit din tipar titluri interesante prin tematică și stil, dintre care am ales, ca de obicei, doar câteva. Avem un roman cu accente SF despre rolul umanității, mărturiile unui cuplu celebru, o fuziune de povești de Veronica D. Niculescu, o carte despre o cofetărie celebră, un roman înduioșător despre puterea imaginației la adolescenți. Să aveți spor la ales!

Editura Pandora M

Anomalia

de Hervé Le Tellier

Roman distins cu Prix Goncourt anul trecut, „Anomalia“ îmbină mai multe stiluri (roman noir, thriller, roman de campus, de dragoste, de familie, biografic) pentru a crea o poveste cu accente SF care te face să te întrebi dacă nu cumva oamenii sunt doar niște programe inteligente.

Editura Vellant

O chestiune de viață după moarte

de Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom

Irvin Yalom - psihoterapeut cunoscut în întreaga lume, profesor emerit la Stanford University, autor de ficțiune și nonficțiune - și scriitoarea Marilyn Yalom (soția lui) scriu aici despre iubirea și grija pe care și-au împărtășit-o încă din adolescență și (în cazul lui Yalom) despre experiența îndurerării de după moartea soției. Cartea a fost tradusă de Petronela Rotar și Vifor Rotar.

Editura Humanitas Fiction

Cofetăria cu miracole

de Christian Escribà, Sílvia Tarragó

Pornind de la povestea reală a cofetăriei Escribà, cea mai faimoasă cofetărie din Bercelona, cei doi autori construiesc un roman minunat despre două destine, dar și despre un secol de viață, tradiții și evenimente dramatice care au marcat frumosul oraș spaniol.

Editura Polirom

Simfonia animalieră

de Veronica D. Niculescu

„Simfonia animalieră“ şi „Hibernalia“, două volume de sine stătătoare, două romane-poeme, sunt publicate pentru prima dată împreună, unind o poveste verde și una albă din care înțelegi mai bine ce se petrece cu ariciul, hârciogul și cârtița care merg la teatru. „Cărțile astea sunt ca jumătățile, luminate, întunecate, ale aceleiași planete mereu rotitoare”, spune chiar autoarea.

Editura Corint

Stelele de la picioarele noastre

de David Barclay Moore

Având în centru un adolescent de 12 ani ce se confruntă cu pierderea, violența și singurătatea, Moore crează o poveste emoționantă despre cum descoperă acest băiat puterea imaginației cu ajutorul pieselor Lego. Construind propriul oraș, băiatul învață despre prietenie și toleranță, dar mai ales despre incredibila putere a speranței și a imaginației.

Oana Borviz

Înainte de a mă îndrăgosti de cărți mi-au plăcut altele: să pictez, să bricolez, să văd filme. De fapt, am început să citesc cu adevărat în primii ani de liceu, când mi-am dat seama cât de savuroase pot fi momentele în care ești singur cu o carte în mână. De atunci, cititul a devenit un soi de obișnuință care îmi face bine, îmi dă echilibru și mă inspiră. Citește mai mult.



Lasă un răspuns