Update: Concursul organizat împreună cu cei de la Publica a luat sfârșit. Vă mulțumesc tare mult pentru comentarii! Unele mi-au adus aminte de cărțile copilăriei mele. De multe, spun sincer, nici nu am auzit. Dar toate mi-au confirmat ceea ce instinctul mi-a spus întotdeauna: că în cărți putem găsi căi de a ne restarta, de a ne reîntoarce la viață, de a ne recăpăta încrederea în noi înșine și în ceilalți. Câștigătorii concursului sunt Barbu Steluta Alina, Puiu Madalina, Pop Florin-Mihai. Felicitări și să vă bucurați din plin de cărți! Editura Publica vi le va trimite în cel mai scurt timp la adresele poștale pe care vă rog să le lăsați la adresa: [email protected]!

Câștigă o carte de la editura Publica!

Avem un nou concurs, pus la cale împreună cu prietenii de la Publica, în urma căruia puteți câștiga unul din cele trei titluri oferite de editură: Țânțarul. O istorie despre om și cel mai mortal prădător, de Timothy C. Winegard; Terra Insecta. Ciudate. Minunate. Indispensabile. Adevărații stăpâni ai lumii, de Anne Sverdrup -Thygeson; Remarcabila viață a pielii. O călătorie intimă pe suprafața noastră, de Monty Lyman. Perioada de desfășurare a concursului este cuprinsă între 7 și 14 mai, iar la final vom avea trei câștigători declarați prin tragere la sorți.

Țânțarul

O istorie despre om și cel mai mortal prădător, de Timothy C. Winegard

O nemaipomenită poveste despre incredibilul impact pe care l-a avut această insectă asupra omenirii de-a lungul timpului.

Terra Insecta

Ciudate. Minunate. Indispensabile. Adevărații stăpâni ai lumii, de Anne Sverdrup – Thygeson

O călătorie în uimitoarea lume a micilor creaturi care ne influențează ecosistemul mai mult decât ne-am putea imagina.

Remarcabila viață a pielii

O călătorie intimă pe suprafața noastră, de Monty Lyman

O carte fascinantă care aduce în discuție aspectele psihologice, sociale și chiar religioase ale pielii.

Țânțarul

O istorie despre om și cel mai mortal prădător, de Timothy C. Winegard

O nemaipomenită poveste despre incredibilul impact pe care l-a avut această insectă asupra omenirii de-a lungul timpului.

Terra Insecta

Ciudate. Minunate. Indispensabile. Adevărații stăpâni ai lumii, de Anne Sverdrup – Thygeson

O călătorie în uimitoarea lume a micilor creaturi care ne influențează ecosistemul mai mult decât ne-am putea imagina.

Remarcabila viață a pielii

O călătorie intimă pe suprafața noastră, de Monty Lyman

O carte fascinantă care aduce în discuție aspectele psihologice, sociale și chiar religioase ale pielii.

Condiții de participare la concurs

1. Răspundeți, printr-un comentariu pe această pagină, la întrebarea:

Există vreo carte care v-a schimbat direcția în viață? Care este aceasta?

2. Abonați-vă la newsletter-ul pepit.ro!
3. Dați follow paginii de facebook @pepitcucarti!

Vă rog să lăsați câte un singur comentariu de persoană, cu nume real și complet, cu adresă de e-mail validă!


Câștigătorul va fi anunțat prin e-mail și pe @pepitcucarti în ziua de 15 mai. Cărțile vor fi trimise de cei de la Publica la adresa fizică a câștigătorului!

Baftă și nu uitați să fiți magici 🙂 !

32 Comments

  1. Da, este vorba despre cartea Omul în căutarea sensului vieții, de Viktor Frankl.

  2. Războiul sufletului de Nina Ștefan
    M-a învățat sa iert!

  3. Da, este vorba despre „Prețul privilegiului”, scrisă de Madeline Levine. Am hotărât că odată ce voi deveni mamă, atenția, timpul și dragostea necondiționată să fie ingredientele indispensabile în relația cu copiii mei. Am mai reținut un aspect important lecturând această carte: clar o relație bună cu viitorul adolescent se clădește din primii ani. Nu te poți aștepta să ai interacțiuni armonioase cu propriul copil la 14 ani dacă tu ai avut conflicte repetate cu copilul în copilăria mică.
    Iată că am un bebeluș de cinci luni și îmi zâmbește în fiecare zi, este voios și vioi, și eu nu pot decât să le percep ca fiind semnele iubirii pentru mine, pentru noi, părinții lui. ❤️

  4. Nu chiar, dar a ajuns la mine cand aveam nevoie, dupa ce imi pierdusem ambii parinti. Este vorba de cartea lui Irvin D. Yalom, Privind soarele în faţă.

    1. Din fiecare carte citita am invatat cate ceva, dar se pare ca nu a fost suficient niciodata caci mereu am cautat alte si alte „povesti” care sa ma inspire.

  5. Şoareci şi oameni, Steinbeck. M-a învățat că dragostea şi mila sunt, de multe ori, acelaşi lucru.

    1. „Totul se termina cu noi” de Colleen Hoover, m-a invatat ca in orice situatie trebuie sa fiu puternica si sa nu raman impreuna cu o persoana daca este toxica pentru mine. M-a invatat ca dragostea exista cu adevarat si ca in viata lucrurile vin exact la timpul potrivit. Mi-a oferit o alta perspectiva, iar acum vad viata altfel.

  6. „Pe aripile vantului”, Margaret Mitchell. M-a invatat ca lucrurile se pot schimba si ca speranta poate aduce raze de soare si dupa cele mai intunecate nopti. „After all, tomorrow is another day.”

  7. Nu stiu daca mi-a influentat sau schinbat destinul, dar „PADUREA SPANZURATILOR”, capodopera lui Rebreanu, mi-a dat de gandit. Inspirat din viata reala si de povestea de viata a fratelui autorului, romanul reconfirma stututul omului de jucarue in mana destinului, conflictul datorie- moralitate si drama in adevaratul sens al cuvantului!

  8. „PADUREA SPANZURATILOR”, capodopera lui Liviu Rebreanu, inspirata din drama fratelui sau. Drama, suspans, moralitate, datorie – toate fac din acest roman un „must read”. Sigur ati facut-o deja, dar daca nu… E musai!

  9. “Ziua în care m-am iubit cu adevărat” de Andreea Săvulescu

  10. Nu, nici nu cred ca ar trebui sa se intample asta vreodata. Ar fi ca si cum un singur om necunoscut, autorul, ne-ar schimba viata si nimeni nu ar trebui sa aiba puterea asta asupra noastra. Insa am citit 3 carti care m-au marcat: volumele din Trilogia fiordurilor, de Jón Kalman Stefánsson.

  11. De curând a lansat cartea specialistul în marketing Ionuț Tuța,mi-a schimbat perspectiva ce vreau sa fac în viitor și cum sa ma organizez pentru a avea succes.

  12. Seria „Fundația” al marelui Asimov, m-a fascinat mereu, încă din adolescență. Visam mereu să mă implic in realizarea diverselor realizări în materie de roboți, inteligenta artificiala, etc. Nu se aștepta nimeni atunci la evoluția rapidă a ciberneticii, inteligenței gadgetu-rilor, până astăzi. Nu mi-au schimbat percepția, însă satisfacția este pe măsura evoluției…

  13. Hmmm, nu e așa simplă întrebarea. Dar, pun aici Flux – Mihaly Csikszentmihalyi.

  14. Cartea, Cel mai bogat om din babilon,de George S.Clason,mi-a schimbat viata😍

  15. 1984 de George Orwell. M-a facut sa imi dau seama cat de mult pot fi manipulați oamenii, într-o asemenea măsură încât si cei mai puternici pot fi controlați. Aceasta carte mi-a deschis ochii asupra unor realități ale vremurilor noastre, de care, de multe ori nu ne dam seama.

  16. Da, cartea care mi-a schimbat viața și mi-a deschis ochii și inima către natură este „Fata de laborator” de Hope Jahren.

  17. Winnetou ,Karl May un roman care de mică mi-a deschis simpatia fată de alte naționalitati de oameni de altă culoare a pielii decat a noastră,egalitatea,prietenia si frația între oameni indiferent de naționalitate,cultură traditii,limbă.

  18. ,, Pe culmile disperării de Emil Cioran, citită de mine în tinerețe.

  19. Bună ziua!
    Absolut toate cărțile pe care le-am citit mi-au antrenat creierul și mi-au șlefuit gândirea pe care o am astăzi.
    Fiecare carte în parte merită o îmbrățișare la piept și o recenzie care să rămână în inima mea pentru totdeauna.
    Vă mulțumesc!❤

  20. Nu am gasit inca una care sa imi schimbe concret viata, dar cred ca toate cartile pe care le citim fac asta de-a lungul vietii.

  21. Da si aceasta este „Mănâncă, roaga-te,iubește” . Am avut o experienta plăcută cu aceasta carte. Mi-a plăcut ce am citit si am fost curioasă de evoluția protagonistei până la final. Dupa ce am citit aceasta carte,am privit viata altfel si m-am gândit ca de fapt lucrurile nu stau atât de rău

Comments are closed.